İçindekiler

Yolcu – Betül KARADENİZ 6
Tadı Kaçtı Yalnızlığın – Bleda YAMAN 8
Yol – Mehmet Emre ÇELİK 9
Kalem Değince Aşk’a – Murat YÜKSEL 11
Yusuf Akçura’nın Filistin Mektupları Işığında Kudüs Ziyareti Notları – Hasip SAYGILI 15
Medine Destanı – Necdet BAYRAKTAROĞLU 20
Çinggiz – Hahan – Ali BADEMCİ 25
Türk Devlet Felsefesi Işığında Hangi Devlet – Dursun KUVELOĞLU 29
Prof. Dr. Nurullan Çetin ile Söyleşi – Yaşar VURAL 31
Kavgayla Sınama Yâr – Hakan İlhan KURT 38
Vatan – Mehmet Ali KALKAN 39
Samsun’da Selçuklu Nakışları – M. Hâlistin KUKUL 40
Tekrarlanan – Ahmet Harun TURGAN 42
Şiirin Sultanları (2) “Adlî” – Muhsin İLHAN 43
Bir İsyan ve Aksiyon Adamı: Mehmet Akif – Yahya AKYOL 47
Kız Kulesi Şairi – Serkan PINAR 49
İçindesin Sen – Yâsin USTA 52
Mekanik Hayat – Mekanik Zaman – Metin SAVAŞ 53
Söğüt – Necdet EKİCİ 55
Şiir mi ? Bir Ömre Bedel – Tuğba ÖNCE 57
Gönülden Sözler – Tuğçe Nur KESİN 59
Düğümlensin Heceler – Alper Tunga KUMTEPE 61
Onu Anlatıyorum – 1 – Burak AKDAĞ 62
Edebice Bir Tefekkür – Ömer ÜNAL 63
Gülmeyi Beklerken – Tugay ÖZÇAMCA 64
Muhammet Can – Misli BAYDOĞAN 66
Unutulan Uyanış – Halil İbrahim ÖZDEN 70
Kitap: Dağlar Devrildiğinde veya İnsanlığın Son Düşüşü – Mustafa Tuğrul ÇOLAK 72
Kitap: Haşhaşiler – İlhan ASLAN 77
Geldim – Elli ATAYURD 78

Tanıtım

Merhaba Edebice dostları…

İlk sayının heyecanını henüz üzerimizden atamamışken ikinci sayımızı sizlerle buluşturuyoruz. İlk sayımızda edebiyat severlerden, kitap dostlarından ve siz değerli okuyucularımızdan çok güzel tepkiler aldık. Dergimizi temin edip okuyan, tebriklerini gönderen, gönderemeyen, görüşlerini bize ileten herkese teşekkürü bir borç biliriz.

Değerli edebice okurları,

Keyifle okuyacağınızı umduğumuz dolu dolu bir sayı ile huzurlarınızdayız. Doç. Dr. Hasip Saygılı hocamızın bu yıl Kudüs’e yaptığı ziyaret izlenimlerini bu sayımızın kapağına taşıdık. Yusuf Akçura’nın Suriye ve Filistin Mektupları adlı eserinin ışığında Hasip Saygılı hocamızın günümüz Orta Doğu’su ve Türkiye izlenimlerini keyifle okuyacaksınız.

Bu sayımızda Yeni Türk Edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Nurullah Çetin ile güzel bir söyleşi yaptık. Özellikle edebiyatımızın “Batılılaşması” ile Türk Edebiyatında batılılaşmanın yankılarını ve sonuçlarını konuştuk.

Necdet Bayraktaroğlu Medine Müdafaasının şanlı komutanı Fahrettin Paşa’yı, Ali Bademci de Cengiz Han’ı yazdı. Dergimize “tarih çeşnisi” katan bu yazıları ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.

İlk sayımızda yazılarıyla dergimize katkı sunan Prof. Dr. Orhan Aslan ve Muhsin İlhan bu sayımızda da bizlerle. Muhsin İlhan “Şiirin Sultanları” serisine “Adli” ile devam ediyor.  

Serkan Pınar ve Yahya Akyol biyografi-deneme diyebileceğimiz yazılarıyla dergimizde yer aldılar. Yine bu sayımızda birbirinden değerli şairlerimiz de sayfalarımıza renk kattılar. Son dönemlerin destan şairi haklı unvanını taşıdığını düşündüğümüz Hakan İlhan Kurt, Günümüz şiirinin üstadları Mehmet Ali Kalkan ve M. Halistin Kukul ile birlikte Bleda Yaman, Alper Tunga Kumtepe, Ahmet Harun Turgan, Yasin Usta, Elli Atayurd, Özgür Koca da şiirleriyle edebice sayfalarında…

Bu sayımız öykü türünde de oldukça zengin. Mehmet Emre Çelik ilk sayıdaki “ses” adlı öykü ile başladığı edebice yolculuğa “yol” ile devam ediyor. Yine bu sayımızda Betül Karadeniz, Murat Yüksel, Tugay Özçamca, Misli Baydoğan, Halil İbrahim Özden de öyküleriyle bize yoldaş olan diğer kalemlerimiz.

Dursun Kuveloğlu, Necdet Ekici, Metin Savaş gibi usta kalemlerimizi de bu sayıda sizlerle buluşturduk. Ustaların yanında yeni ve iddialı kalemlerimiz de var bu sayıda; Tuğba Önce, Burak Akdağ, Tuğçe Nur Kesin, Ömer Ünal…

Kitap tanıtım ve değerlendirme bölümünde İlhan Aslan, Ali Birbiçer’in hazırladığı “Haşhaşiler” adlı kitabı değerlendirdi.

Edebiyatın birçok teline dokunan bu dergimiz geniş bir okuyucu yelpazesine hitap ediyor ve inanıyorum ki her okuyucu kendisine hitap edecek birçok yazıyla karşılaşacak bu sayıda.

Yeni sayılarda görüşmek dileğiyle…

                                                 Yaşar Vural

İlgili Yazılar

X